Bescherm je huid, ook tijdens het golfen.

Veel mensen weten niet wanneer ze zich moeten beschermen tegen de zon. De UV index is hierbij een goede indicatie en geeft het effect van de sterkte van de zonnestraling op de onbeschermde huid weer.  Bescherm je huid vanaf UV index 3, dit getal is de richtlijn die je moet volgen als je je huid wilt beschermen. Te veel mensen verwarren warmte met de kracht van de zon, terwijl het de stand van de zon is die de kracht van haar stralen bepaalt. Die kracht kan op een koele dag sterker zijn dan op een warme dag.

De UV-index wordt in elk weerbericht vermeld. Daarnaast kun je ze ook terug vinden op een standaard smartphone app.

Aan het startershuisje op hole 1 van de Championship Course is een zonnebrandcrème dispenser voorzien.  Zo kan men zich insmeren voor de golfronde.