Winter informatie

Hole 4 – Limburg Course

Eind oktober is besloten om deze hole tijdens de wintermaanden als PAR 3 te spelen. De voormalige green van de omgetoverde PAR 27 baan is terug in werking gesteld. De reden hiervoor is dat het 2de deel inclusief green zo enkele maanden kan rusten en er geen schade ontstaat aan dit immers drassig gedeelte.

Hole 11 – Championship Course

Aanstonds zal achter de green van hole 11 een doorgang worden gemaakt in het midden van de lage haag.  Zo blijft de zompige rechterzone langs de green gespaard van voet- en trolley sporen. Deze zone zal volledig worden afgebakend, u dient de green via de linkerkant aan te treden en te verlaten.

‘’Preferred lies on fairway’’

In de herfst en de winter is golf nog moeilijker dan de sport doorgaans al is. Het is kouder, de banen zijn vochtiger en de bal vliegt en rolt minder ver. Maar gelukkig is er deze ‘winterregel’ dat het spel iets makkelijker maakt. De regel die bekend is onder de naam ‘plaatsen’ (of preferred lies) is een plaatselijke regel die alleen op kort gemaaide delen van de baan telt; fairways, voorgreens en de apron rondom de green. De winterregel plaatsen houdt in dat je de bal mag schoonmaken en plaatsen op een plek naar keuze binnen de 15 cm waar de bal oorspronkelijk lag maar niet korter bij de hole.

Het profijt in baanopzicht van deze norm is dat de hoeveelheid geslagen en gechipte plaggen sterk wordt gereduceerd. Plaggen groeien niet terug tijdens de winter. Het is dus in het voordeel van eenieder deze regel naar behoren toe te passen. 

Op de fairway is het VERPLICHT om plaggen terug te leggen en aan te drukken zodat de grondlaag daadwerkelijk kan herstellen.

Beschermde voorgreens

Ook deze winter zal men gauw beschermde voorgreens op de parcours aantreffen. Ofwel door middel van gespoten witte lijnen of verbonden palen met touw.  Buggy’s en trolleys mogen onverbiddelijk niet verder dan de afgezette voorgreens rijden. Bij sommige holes is er een kleine doorgang, deze dient enkel om door te wandelen … vanzelfsprekend zonder trolley. De voorgreens lagen er dit seizoen ravissant bij, laten we er met zijn allen fier over waken.

Baanstatus website

Houd de baanstatus tijdens de winter geregeld in de gaten. Zo blijft u op de hoogte van het toelaten van buggy’s, hanteren van zomer of winter greens, driving range status en het sluiten of openen van hole 9 en 10 van de Championship Course.  De baanstatus knop staat onderaan op IGM’s homepagina website.

Het sluiten van oefen putting greens 

Als er winter greens worden gehanteerd betekent dit ook dat beide oefen putting greens gesloten zijn en niet betreden mogen worden.  Als de vlagjes uit de holes zijn gehaald is de green dicht, indien de vlagjes in de holes staan is de green geopend.